energy@ginekekoot.nl

06-52258597

Top

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

Vandaag voel ik me kwetsbaar. Ik wil mezelf graag laten zien. Maar tegelijk vind ik het moeilijk om mezelf volledig te openen. Ook mijn kwetsbare kant te laten zien. Eerlijk te zijn naar mezelf en te accepteren dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is.

Ik houd gewoon meer van de zon. Blijdschap, aanmoediging en positiviteit huppelen je tegemoet als je mij spreekt. Maar diep van binnen zitten ook een aantal kwaliteiten die ik graag onder het zand verstop. Achter de deur houd. Die ik moeilijk vind en waar ik dus liever op een afstandje van blijf.

Toen ik nog bij Randstad werkte, was het gemakkelijk om me te verschuilen achter het grotere geheel. Maar als coach ben ik mijn eigen product.  En dat brengt onzekerheid met zich mee. Want ineens heeft mijn product ook eb en vloed, en vraagt het een enorme flexibiliteit naar alle kanten. En dat vind ik best even wennen.

De mens is van oorsprong een kuddedier en we behoren graag bij een groep. Maar als je je kwetsbaar opstelt, blijf je dan nog wel tot de groep behoren? Ik merk dat ik dat een moeilijk stukje vind. In mijn hoofd roept een stemmetje dat iedereen afhaakt als ik me volledig laat zien. Wat natuurlijk onzin is, maar zo ben ik blijkbaar ergens geprogrammeerd?

Gelukkig schijnt achter de wolken de zon en komt na vloed ook altijd weer eb. De gretigheid om mijn bedrijf tot een heel groot succes te gaan maken blijft de boventoon voeren. Maar gaat het makkelijk? Nee niet altijd. Soms wordt je uitgetest en kom je onderweg onbekende stukken tegen. Onzekerheid, schaamte, boosheid, kwetsbaarheid. Ik heb het ook allemaal. En het voelt heerlijk om dat eens te laten zien. Vooral aan mezelf. Dat ik dat nu ook durf. Want jezelf kwetsbaar op durven stellen, daar is moed voor nodig. En die moed heb ik gevonden. Ergens achter de zon.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen